FAMILY PLANNING 2020:

Reference Group Teleconference

September 4, 2015 10:00am – 12:00pm EST

OBJECTIVES

- 1. Discuss and provide feedback on the internal strategic review, with specific focus on:
 - a. Overview of approach and progress to date
 - b. Key themes emerging from interviews, consultations, and working sessions
 - Current thinking on strategic objectives and priorities for FP2020*
 - d. Key questions to inform process going forward
- 2. Update on data in the FP2020 Annual Progress Report; Discuss preparations for the Annual Progress Report launch and coordinated messaging on successes, acceleration needed, and recommitment of the community to the goals of the partnership.



^{*} Including the Reference Group, Secretariat, and Working Groups

| TIME (EST) | AGENDA | PRESENTER |
|--|---|---|
| 10:00 – 10:05 am (5 minutes) | Welcome Objective: Welcome Reference Group members to the teleconference; take attendance; provide overview of teleconference agenda | Dr. Babatunde Osotimehin UNFPA Dr. Chris Elias Bill & Melinda Gates Foundation |
| 10:05 – 10:15 am (10 minute presentation) | 1.1 Progress Towards 2020: Preview of Annual Progress Report Data Objective: Preview topline data being reported in this year's Annual Progress Report | Presentations by: Emily Sonneveldt Director, Track20 Avenir Health |
| 10:15 – 10:35 am (20 minute presentation) | 2.1 FP2020: Internal Strategic Review Objective: Present draft strategic objectives for the partnership; preview initial prioritization of focus areas for FP2020* | Presentation by: Beth Schlachter FP2020 |
| 10:35 – 11:05 am (30 minute discussion) | 2.2 Discussion: Internal Strategic Review Objective: Discuss partnership objectives and Secretariat* focus areas presented during session 1.1; provide feedback on requested areas of guidance | Discussion led by: Babatunde Osotimehin Chris Elias |
| 11:05 – 11:25 am (15 minute presentation) | 3.1 Progress Towards 2020: FP2020 Annual Progress Report Objective: Present communications/launch plans for 2015 Progress Report; outline key messages from the Report; lay groundwork for October Reference Group discussion on messaging and how leaders of the partnership plan to respond to the numeric shortfall | Presentation by: Beth Schlachter FP2020 |
| 11:25 – 11:55 am (30 minute discussion) | 3.2 Discussion: FP2020 Annual Progress Report Objective: Discuss plans and messaging strategy for Annual Progress Report; align on the Reference Group's role for messaging the additional acceleration needed for progress | Discussion led by: Babatunde Osotimehin Chris Elias |
| 11:55 – 12:00 pm (5 minutes) | Closing Objective: Conclude Meeting | Babatunde Osotimehin Chris Elias |