

3rd IN-PERSON MEETING OF FAMILY PLANNING 2020 REFERENCE GROUP

September 19-20, 2013 UNFPA, Conference Room: 5D 605 Third Avenue, New York

Valerie DeFillipo

Ellen Starbird

Ellen Starbird

Dr. Kechi Ogbuagu UNFPA, CE WG Co-lead

USAID, CE WG Co-lead

Thursday, September 19, 2013

Time	Agenda	Introduction/Presenter
8:30-9:00 am (30 minutes)	Breakfast	
9:00-9:40 am (40 minutes)	Welcome and Introductions Objective: Approval of May 30 Reference Group meeting minutes; endorsement of decisions taken by Co-Chairs between Reference Group meetings • Endorsement of Market Dynamics Working Group TOR	Dr. Babatunde Osotimehin UNFPA
		Dr. Chris Elias Bill & Melinda Gates Foundation
9:40-10:25 am (45 minutes)	2. Overview of FP2020 Working Groups Objective: Share progress on FP2020 Working Groups and highlight key areas of bottleneck/focus; approval of revised Working Group TORs; endorsement of Market Dynamics Working Group membership	Valerie DeFillipo FP2020
3. Performance	e Monitoring & Accountability Working Group; Rights & Empowermer	nt Working Group
10:25-11:10 am	3.1 PMNCH Report: Global Strategy for Women's and Children's Health as it	Valerie DeFillipo
(45 minutes)	relates to tracking FP2020 commitments Objective: Present key findings on family planning from PMNCH 2013 Report, Analysing Progress on Commitments to the Global Strategy for Women's and Children's Health; seek decision on future tracking of FP2020 commitments	Dr. Carole Presern PMNCH
11:10-11:25 am (15 minutes)	Coffee Break	
11:25-12:10 pm	3.2 Innovations in Measurement	Valerie DeFillipo
(45 minutes)	Objective: Share progress on an innovative measurement project in support of the FP2020 measurement agenda	Dr. Scott Radloff The Bill and Melinda Gates Institute for Population and Reproductive Health, PMA WG Member
12:10-1:10 pm (60 minutes)	Lunch	
1:10-3:10 pm (120 minutes)	3.3 Monitoring Progress: FP2020 Core Indicators Objective: Secure Reference Group approval for FP2020 core indicators	Dr. Marleen Temmerman WHO, PMA WG Co-lead
		Emily Sonneveldt Futures Institute
3:10-3:25 pm (15 minutes)	Coffee Break	
4. Country Engagement Working Group		

4.1 Funding Country Plans: Overview

4.2 Country Progress and Partnerships

Objective: Present on FP2020's process of funding country plans

Objective: Present how FP2020's work is being taken forward in West Africa in

collaboration with the Ouagadougou Partnership; highlight challenges and

3:24-4:10 pm

4:10-4:55 pm

(45 minutes)

(45 minutes)

opportunities

Fatimata Sy

Ouagadougou Partnership, CE WG

Member

4:55-5:10 pm (15 minutes)

Day One Wrap-up

Objective: Provide closing remarks on day one and an overview of day two

agenda

Cocktail Reception 6:00 pm

Dr. Babatunde Osotimehin

Dr. Chris Elias

Millennium One UN Hotel

Friday, September 20, 2013

Time Agenda

-Breakfast-

8:30-9:00 am (30 minutes)

9:00-9:15 am **Day Two Overview**

(15 minutes) Objective: Deliver opening remarks and provide an overview of day two agenda Dr. Babatunde Osotimehin

Introduction/Presenter

Dr. Chris Elias

9:15-10:05 am (50 minutes)

4.3 Funding Country Plans: Discussion & Decision-making

Objective: Secure strategic guidance on FP2020's process of funding country

plans

Dr. Kechi Ogbuagu

Ellen Starbird

10:05-11:05 am (60 minutes)

4.4 Countries Making Commitments to FP2020

-Coffee Break--

Objective: Seek guidance on balance between seeking new country pledges

verses fulfilling original country pledges.

Monica Kerrigan

Bill & Melinda Gates Foundation, CE

WG Member

Jagdish Upadhyay

UNFPA

11:05-11:15 am (15 minutes)

5. Market Dynamics Working Group

11:15-11:45 am (30 minutes)

5.1 Implant Access Initiative

Objective: Update on progress of the Implant Access Initiative

John Skibiak

RHSC, MD WG Co-lead

6. Task Team

11:45-12:15 pm (30 minutes)

6.1 Task Team Structure

Objective: Seek endorsement of FP2020 Performance Matrix

Valerie DeFillipo

12:15-1:15 pm

(60 minutes)

-Lunch-

1:15-1:30 pm (15 minutes)

6.2 Task Team Recruitment and Organizational Chart Objective: Update on Task Team staffing

Valerie DeFillipo

1:30-2:30 pm

6.3 FP2020 Annual Report

(60 minutes)

Objective: Preview Annual Report data on global and national progress;

approve overall direction of Annual Report

Valerie DeFillipo **Emily Sonneveldt**

2:30-3:00 pm (30 minutes)

6.4 FP2020 Communications

Objective: Update on FP2020 communications

Zahra Aziz FP2020

3:00-3:15 pm

Day Two Wrap-up

(15 minutes) Objective: Closing remarks of the meeting and an outline of next steps Dr. Babatunde Osotimehin

Dr. Chris Elias